FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Teheran: Na natječaj stigla prva karikatura o holokaustu

TEHERAN , 13. veljače 2006. (Hina/AFP) - Iranska internetska stranicaKuća karikatura koja je zajedno s iranskim listom Hamshahri raspisalameđunarodni natječaj za najbolju karikaturu o holokaustu, objavila jeu ponedjeljak prvi uradak na tu temu.
TEHERAN , 13. veljače 2006. (Hina/AFP) - Iranska internetska stranica Kuća karikatura koja je zajedno s iranskim listom Hamshahri raspisala međunarodni natječaj za najbolju karikaturu o holokaustu, objavila je u ponedjeljak prvi uradak na tu temu.

Objavljivanje karikature poklapa se s pokretanjem službenog natječaja pod nazivom: "Gdje su granice slobode izričaja na Zapadu?"

Internetska stranica Kuća karikature (www.irancartoon.ir) objasnila je kako je prve karikature o holokaustu poslao izvjesni Michael Leunig koji živi u Melbournu, "iz solidarnosti s muslimanima diljem svijeta i zbog zalaganja za izražavanje njihove slobode izražaja".

Riječ je o dvjema karikaturama. Na prvoj koja se zove Auschwitz 1942. prikazan je Židov s Davidovom zvijezdom i zavežljajem u ruci kako ulazi u koncentracijski logor na glavna vrata iznad kojih stoji natpis "Rad oslobađa".

Na drugoj karikaturi, nazvanoj Izrael 2002., isti čovjek, noseći ovaj put u ruci pušku, kreće prema vratima koja kroz koja se ulazi na ratište, a iznad njih stoji natpis "Rat donosi mir".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙