FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija će pozvati Hamas da prizna Izrael

RAMALLAH , 12. veljače 2006. (Hina/AFP) - Rusija će pozvati Hamas daprizna Izrael tijekom predstojećeg sastanka u Moskvi izaslanstvapokreta s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, izjavio je unedjelju ruski izaslanik za Bliski istok Aleksander Kalugin.
RAMALLAH , 12. veljače 2006. (Hina/AFP) - Rusija će pozvati Hamas da prizna Izrael tijekom predstojećeg sastanka u Moskvi izaslanstva pokreta s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, izjavio je u nedjelju ruski izaslanik za Bliski istok Aleksander Kalugin.

Nakon razgovora s predsjednikom Palestinske samouprave Mahmudom Abasom u Ramallahu Kalugin je novinarima rekao kako je palestinskom čelniku kazao da će pokušati potaknuti Hamas da ponovno razmotri svoje stajalište kada je riječ o Izraelu.

"Razgovarali smo o posjetu Hamasova izaslanstva Moskvi i ja sam Mahmudu Abasu uručio pismo predsjednika Putina koji nudi potporu Rusije Palestinskoj samoupravi i njezinu predsjedniku", rekao je Kalugin.

Prošli je tjedan Putin pozvao u Moskvu članove radikalnog palestinskog pokreta kako bi zajedno pokušali pronaći rješenje izraelsko-palestinskog konflikta. Dužnosnici Hamasa poziv su spremno prihvatili.

"Od Hamasa ćemo zatražiti da prizna Izrael, prekine napade na tu zemlju i počne poštovati sporazume koji su dogovoreni između Palestinske samouprave i židovske države", rekao je Putin, dodajući kako bi Hamas trebao "poštovati odluke Četvorke" (SAD; Rusija, UN, EU) "i početi ih primjenjivati".

Palestinski islamistički pokret, koji je odnio pobjedu na nedavno održanim parlamentarnim izborima i osnovat će novu palestinsku vladu, svojevremeno je preuzeo odgovornost za većinu samoubilačkih napada počinjenih u Izraelu u posljednjih nekoliko godina. SAD i EU, za razliku od Rusije, Hamas smatraju terorističkom organizacijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙