FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Virus H5N1 potvrđen u Italiji i Grčkoj

RIM/ATENA, 11. veljače 2006. (Hina) - Talijanski ministar zdravstvaFrancesco Storace potvrdio je u subotu na konferenciji za novinare dasu najmanje dva od 17 pronađenih mrtvih labudova uginula od patogenogvirusa ptičje gripe H5N1, a istodobno je grčka vlada objavila da jespecijalizirani laboratorij u Velikoj Britaniji potvrdio da su trilabuda pronađena na sjeveru Grčke također uginula od istog tipavirusa.
RIM/ATENA, 11. veljače 2006. (Hina) - Talijanski ministar zdravstva Francesco Storace potvrdio je u subotu na konferenciji za novinare da su najmanje dva od 17 pronađenih mrtvih labudova uginula od patogenog virusa ptičje gripe H5N1, a istodobno je grčka vlada objavila da je specijalizirani laboratorij u Velikoj Britaniji potvrdio da su tri labuda pronađena na sjeveru Grčke također uginula od istog tipa virusa.

Najmanje dva od 17 uginulih labudova pronađenih u regijama Apulija, Calabria i na Siciliji, bila su zaražena virusom H5N1, rekao je Storace na konferenciji za tisak u sjedištu vlade u Rimu. Analizu je izvršio referentni laboratorij u Padovi.

"Možemo biti relativno mirni kad je u pitanju zdravlje ljudi, ali veterinari imaju razloga za zabrinutost", rekao je Storace i najavio strogi veterinarski nadzor na cijelom talijanskom teritoriju te provedbu ostalih mjera za sprječavanje širenja virusa.

Grčko ministarstvo poljoprivrede je gotovo istodobno objavilo da je analiza uzoraka triju uginulih labudova pronađenih pokraj Soluna potvrdila da je njihovu smrt uzrokovao virus H5N1. Analiza je izvršena u specijaliziranom laboratoriju u Wwybridgeu u Velikoj Britaniji.

Slučajevi ptičje gripe u Italiji i Grčkoj prvi su na području Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙