FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatrogasci se uspješno bore s požarima u kos Los Angelesa

LOS ANGELES, 9. veljače 2006. (Hina/AFP) - Vatrogasci su u četvrtakizjavili da napreduju u borbi s vatrenom stihijom koja već četiri danapustoši na jugoistoku Los Angelesa i da su potpuno ugasili požar nadrugoj, sjeverozapadnoj strani grada.
LOS ANGELES, 9. veljače 2006. (Hina/AFP) - Vatrogasci su u četvrtak izjavili da napreduju u borbi s vatrenom stihijom koja već četiri dana pustoši na jugoistoku Los Angelesa i da su potpuno ugasili požar na drugoj, sjeverozapadnoj strani grada.

Požari koji od ponedjeljka ujutro haraju brežuljcima na sjeveroistoku Anaheima, 40-ak km od središta kalifornijskog megapolisa, u četvrtak ujutro svladani su na 41 posto površine, dok je u srijedu navečer bilo svladano tek 22 posto, priopćili su vatrogasci.

Vatrogasci su i dalje u stanju priprave: vjetar na mahove premašuje brzinu od 80 km na sat, temperatura u nekim dijelovima grada dostiže 30 stupnjeva Celzija, a padalina nije bilo od početka siječnja, što je neobično za ovo doba godine.

Na zapadu Sjedinjenih Država svake godine gori područje pod šikarom, napose u Kaliforniji, gdje su najmanje 22 osobe smrtno stradale koncem 2003. u požarima koji su progutali tri tisuće kuća i opustošili tri tisuće četvornih metara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙