FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šumski požari prijete australskim gradovima

CANBERRA, 26. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Veliki šumski požariprijete u četvrtak brojnim gradovima i mjestima na jugu Australije, ajaki vjetrovi i visoke temperature dodatno ometaju rad ionakopreopterećenih vatrogasaca.
CANBERRA, 26. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Veliki šumski požari prijete u četvrtak brojnim gradovima i mjestima na jugu Australije, a jaki vjetrovi i visoke temperature dodatno ometaju rad ionako preopterećenih vatrogasaca.

Dva požara, udaljena manje od 100 kilometara od Melbourna, drugog australskog grada po broju stanovnika, kao i vatrena stihija koja divlja sjevernom Viktorijom stigla su nadomak nekoliko manjih gradova.

Posljednji požar odnio je već tri života, oca i sina čiji je automobil progutala vatrena stihija dok su jurili spasiti kuću, i vatrogasca koji je poginuo u akciji gašenja.

Dok australci u četvrtak slave nacionalni praznik prisjećajući se prvih Europljana koji su na taj udaljeni kontinent stigli 1788. godine, stotine vatrogasaca bore se protiv brojnih požara na temperaturi koja doseže 40 Celzijevih stupnjeva.

Više od 130.000 hektara, područje veće od Hong Konga, opustošeno je u Viktoriji zajedno sa 24 kuće, dok je stradalo više od 59.000 ovaca i goveda.

Šumski požari bukte i na jugu Tasmanije, no ne prijete stanovništvu i imovini, a oni u Zapadnoj Australiji polako jenjavaju zahvaljujući kiši.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙