FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo Vrhovnog suda na tribini u Vukovaru

VUKOVAR,9. veljače 2006.(Hina) - Predsjednik Vrhovnog suda RepublikeHrvatske Branko Hrvatin večeras je u Klubu sudaca u Vukovaru natribini o "Edukaciji sudaca" poručio da će hrvatski suci "ispunitidobivenu zadaću i u što kraćem vremenu riješiti što veći broj starihpredmeta".
VUKOVAR,9. veljače 2006.(Hina) - Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske Branko Hrvatin večeras je u Klubu sudaca u Vukovaru na tribini o "Edukaciji sudaca" poručio da će hrvatski suci "ispuniti dobivenu zadaću i u što kraćem vremenu riješiti što veći broj starih predmeta".

"Dakako da ne očekujemo da će se stari predmeti riješiti za tri ili šest mjeseci, ali mora se vidjeti pozitivan trend u smanjenju broja takvih predmeta", ocijenio je Hrvatin.

U razgovoru s novinarima uoči početka tribine predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin rekao je kako će se preopterećeni hrvatski sudovi uskoro rasteretiti dijela predmeta koje će preuzeti drugi, ne toliko opterećeni sudovi u Hrvatskoj.

Za primjer je naveo sud u Velikoj Gorici koji će, kako je rekao, dio predmeta ustupiti Županijskom sudu u Vukovaru i na taj se način rasteretiti starih predmeta.

Po njegovim riječima, također se razmišlja da se prekine s dosadašnjom praksom nezapočinjanja sudskih postupaka za ratne zločine u slučaju kada su optuženi nedostupni sudovima.

"Treba vidjeti gdje se i komu može suditi te u slučaju pozitivnog mišljenja započeti s procesima. Iako međunarodna zajednica nije pristaša suđenja u odsutnosti, moramo voditi računa o pravima i žrtava, a ne samo optuženih", rekao je Hrvatin.

Na tribini su sudjelovali i zamjenica predsjednika Vrhovnog suda Ana Garačić, predsjednik Građanskog odjela Vrhovnog suda Ivo Grbin i sudac toga suda Jakob Miletić.

Izaslanstvo Vrhovnog suda RH sutra će posjetiti Županijski sud u Vukovaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙