FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na cestama snijeg, kiša se ledi u Istri i Primorju

GOSPIĆ, 9. veljače 2006. (Hina) - U Lici je gusti snijeg uzrokovaoteškoće u prometu, na području Korenice i Plitvica te Žute Lokve iVratnika na snazi su zimski uvjeti, izvijestila je policija.
GOSPIĆ, 9. veljače 2006. (Hina) - U Lici je gusti snijeg uzrokovao teškoće u prometu, na području Korenice i Plitvica te Žute Lokve i Vratnika na snazi su zimski uvjeti, izvijestila je policija.

Zimski uvjeti su i u Gorskom kotaru, a HAK u izvješću u 7,30 sati upozorava da se kiša koja pada u Istri, na Kvarneru, u dijelu Primorja, ledi u dodiru s tlom. Osobito oprezno treba voziti na prilazu tunelu Učka.

Promet kamionima s prikolicama i tegljačima je zabranjen a sva ostala vozila prometuju isključivo uz upotrebu zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta u dijelu zapadne Hrvatske teretna vozila imaju zabranu ulaska u Sloveniju preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak.

Na autocesti Zagreb-Split na dionici Tunel Kapela - Sveti Rok promet teče uz ograničenje od 60 odnosno 40 km na sat jer na kolniku ima snijega. Zimska služba neprestano čisti kolnike i zastoja nema.

Promet kamionima s prikolicom i tegljačima s poluprikolicom zabranjen je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1.

Ostali teretnjaci u Lici i Gorskom kotaru moraju imati lance na pogonskoj osovini, a osobna vozila i autobusi dužni s koristiti zimsku opremu, javlja HAK.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, od danas dionicom Krapina-Zabok u oba smjera besplatno prometuju vozila I. i II. kategorije (uz simulaciju naplate na izlazima Sveti Križ Začretje i Mokrice). Nakon 21. ožujka odobravat će se popust od 56%. Oni koji iz Zaprešića idu u Krapinu plaćat će cestarinu na izlazu Krapina.

Na ostalim je prijelazima stanje redovno i nema gužvi.

Trajekti plove redovito.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙