FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talibani zapalili tri škole na jugu Afganistana

KANDAHAR, 28. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Talibanski pobunjenicizapalili su tri škole na jugu Afganistana u posljednjem u nizu napadau kampanji militanata protiv afganistanske vlade, koju podupiru SAD, injezinih napora s ciljem unapređenja obrazovanja.
KANDAHAR, 28. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Talibanski pobunjenici zapalili su tri škole na jugu Afganistana u posljednjem u nizu napada u kampanji militanata protiv afganistanske vlade, koju podupiru SAD, i njezinih napora s ciljem unapređenja obrazovanja.

Tri novosagrađene škole, koje pohađa 1.000 učenika, izgorjele su u noći s petka na subotu u različitim dijelovima Nawe u pokrajini Helmand, izjavio je lokalni dužnosnik Mohammad Qasim.

"Mogu reći da iza toga stoje talibani", rekao je Qasim u subotu za Reuters i dodao da nitko nije ozlijeđen u tim napadima.

Talibani su zabranili djevojčicama da pohađaju školu tijekom vladavine koja je okončana kada su ih svrgnule američke snage krajem 2001. nakon što su islamisti odbili predati Osamu bin Ladena, odgovornog za napade na SAD 11. rujna iste godine.

Otad su pobunjenici, koji se bore protiv američkih i vladinih snaga, izvršili niz napada na škole i učitelje, uključujući smrtonosne napade posljednih tjedana u Helmandu, gdje će uskoro biti sjedište britanskih vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙