FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO i dalje razmatra proširenje snaga u Afganistanu

BRUXELLES, 7. veljače 2006. (Hina/AP) - NATO je u utorak objavio da neodustaje od razmatranja planiranog proširenja mirovnih snaga, međukojima je predviđeno i raspoređivanje kontingenta iz Danske, unatočsve jačim prosvjedima islamskog stanovništva gnjevnog zbogobjavljivanja spornih karikatura s likom proroka Muhameda.
BRUXELLES, 7. veljače 2006. (Hina/AP) - NATO je u utorak objavio da ne odustaje od razmatranja planiranog proširenja mirovnih snaga, među kojima je predviđeno i raspoređivanje kontingenta iz Danske, unatoč sve jačim prosvjedima islamskog stanovništva gnjevnog zbog objavljivanja spornih karikatura s likom proroka Muhameda.

Glasnogovornik NATO-a James Appathurai je kazao na izvanrednom sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica Saveza da su potvrđeni planovi za raspoređivanje u sljedećih nekoliko mjeseci.

"Političke obveze prema budućnosti Afganistana pokazuju se kroz proširenje međunarodnih sigurnosnih snaga koje neće biti dovedeno u pitanje", kazao je Appathurai, dodavši i da će slanje 300 danskih vojnika u sklopu tog proširenja također ići kako je planirano.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙