FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Omiš: odronila se stijena na kuće - nema ozlijeđenih

SPLIT, 7. veljače 2006.(Hina) - Velika kamena gromada teška oko 300kilograma noćas se oko jedan sat nakon ponoći odlomila s brda iznadOmiša i srušila na dvije obiteljske kuće na predjelu ispod kuleMirabele u četvrti Kralja Slavca, izvijestila je danassplitsko-dalmatinska Policijska uprava.
SPLIT, 7. veljače 2006.(Hina) - Velika kamena gromada teška oko 300 kilograma noćas se oko jedan sat nakon ponoći odlomila s brda iznad Omiša i srušila na dvije obiteljske kuće na predjelu ispod kule Mirabele u četvrti Kralja Slavca, izvijestila je danas splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Na kućama su oštećeni krovovi, a ozlijeđenih nema.

Petar Platiša, vlasnik jedne od kuća u koje je udarila stijena, izjavio je novinarima (Radio Dalmacije) kako je "muški zveknula u kuću i odbila se u drugu deset metara udaljenu kuću".

Najvjerojatnije je prije nego u kuću udarila u brdo iznad kuće, što je ublažilo udarac, a onda se odbila u udarila susjedovu kuću, rekao je Platiša.

Na krovu mu je uništen jedan i pol metar četvorni crijepa, no, kako je rekao, šteta nije velika, jer je kuća obnovljena, za razliku od kuće njegova susjeda na kojoj je stijena probila krov i uništila stare drvene grede i žlijebove.

Stijena se nakon rušenja zaustavila kod druge kuće i naknadno će biti uklonjena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙