FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRT traži utrđivanje odgovornosti Tomislava Marčinka

ZAGREB, 6. veljače 2006. (Hina) - U povodu intervjua "Večernjem listu",u kom je direktor "Orfeja" Tomislav Marčinko izjavio da posjedujepapir s imenima zaposlenika HTV-a koji su do 1990. radili za KOS i SDBte da ga je spreman objaviti, Ravnateljstvo HRT-a zatražilo jeutvrđivanje Marčinkove odgovornosti i najavilo tužbe protiv izdavača"Večernjeg lista".
ZAGREB, 6. veljače 2006. (Hina) - U povodu intervjua "Večernjem listu", u kom je direktor "Orfeja" Tomislav Marčinko izjavio da posjeduje papir s imenima zaposlenika HTV-a koji su do 1990. radili za KOS i SDB te da ga je spreman objaviti, Ravnateljstvo HRT-a zatražilo je utvrđivanje Marčinkove odgovornosti i najavilo tužbe protiv izdavača "Večernjeg lista".

"Ravnateljstvo HRT-a u funkciji skupštine 'Orfeja' d.o.o. (poduzeća koje nije u sastavu HRT-a, ali mu je HRT vlasnik) razmatralo je okolnosti intervjua izvršnog direktora 'Orfeja' Tomislava Marčinka u 'Večernjem listu' od 4. veljače.

Od Uprave "Orfeja" Ravnateljstvo je zatražilo da provede postupak utvrđivanja konkretnih mjera odgovornosti izvršnog direktora.

Ravnateljstvo je zaključilo da će pokrenuti tužbu protiv novinara Tihomira Dujmovića i izdavača dnevnika 'Večernji list' koji su netočnim ili uvredljivim napisima djelovanje HRT-a prikazali u iskrivljenu svjetlu, i time nanijeli veliku štetu ugledu HRT-a u hrvatskoj javnosti.

Odlučeno je i da će državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja zbog istupa u on-line anketi 'Večernjeg lista' u kojima postoje elementi raspirivanja nacionalne netrpeljivosti i ugrožavanja sigurnosti pojedinih djelatnika HRT-a", kaže se u priopćenju koje je potpisao glasnogovornik HRT-a Janos Roemer.

"Večernji list" on-line postavio je posjetiteljima svoje internetske stranice pitanje: "Vjerujete li da udbaši još uvijek djeluju na HTV-u?"

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙