FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bardot prigovara rumunjskim vlastima zbog ubijanja pasa

BUKUREŠT, 5. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Bivša glumica BrigitteBardot prigovorila je rumunjskim vlastima zbog ubijanja pasa-lutalica.
BUKUREŠT, 5. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Bivša glumica Brigitte Bardot prigovorila je rumunjskim vlastima zbog ubijanja pasa-lutalica.

Nakon što je jednog japanskog turista u Bukureštu ugrizao pas-lutalica, gradonačelnik Adrian Videanu donio je odluku da se znatno skrati vrijeme koje napušteni psi mogu provesti u "šinteraju" prije nego što ih usmrte.

"Kad pomislim da je jedino čega ste se dosjetili to da ih ubijate, mogu vam reći da to što vaša vlast radi nije dobro", poručila je Rardot preko rumunjske redakcije Radio France Internationale.

Deseci ljudi u Bukureštu dnevno stradaju od pasa-lutalica.

Bardot je 2001. najavila da će donirati 150.000 dolara za sterilizaciju pasa-lutalica kako bi ih spasila od smrti ali bivši gradonačelnik Bukurešta Traian Basescu napustio je program sterilizacije nakon mjesec dana i naredio da se napušteni psi ubiju ako im se nakon određenog vremena u "šinteraju" ne pronađe vlasnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙