FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

J.K.Rowling na aukciji za siročad u Rumunjskoj - prikupljeno 170.000 eura

BUKUREŠT , 26. siječnja 2006. (Hina/AFP) - U Bukureštu je nahumanitarnoj večeri održanoj pod nazivom "Rumunjska za djecu Europe",kojoj je među ostalima prisustvovala i britanska spisateljica J.K.Rowling, prikupljeno 170.000 eura za napuštenu djecu europskihsirotišta, izvijestila je u četvrtak agencija Mediafax.
BUKUREŠT , 26. siječnja 2006. (Hina/AFP) - U Bukureštu je na humanitarnoj večeri održanoj pod nazivom "Rumunjska za djecu Europe", kojoj je među ostalima prisustvovala i britanska spisateljica J.K. Rowling, prikupljeno 170.000 eura za napuštenu djecu europskih sirotišta, izvijestila je u četvrtak agencija Mediafax.

Šest primjeraka posljednjeg dijela serijala o mladome čarobnjaku Harryju Potteru, "Harry Potter i princ miješane krvi" s potpisom autorice prodano je u srijedu navečer na prigodnoj aukciji za rekordne cijene od 5.000 do 18.000 eura. Sama autorica djela Rowling izdvojila je 8.500 eura za majicu nekadašnje legende brazilskog nogometa Claudia Taffarela.

Svota prikupljena aukcijom, izvijestili su organizatori, bit će prebačena na račune sirotišta diljem Europe. Aukciji i humanitarnoj večeri, među mnogobrojnim poznatim osobama iz političkog i svijeta sporta prisustvovali su rumunjski premijer Calin Tariceanu i bivši tenisač Ilie Nastase. Tijekom dana bio je predviđen susret J.K. Rowling s rumunjskim predsjednikom Traianom Basescuom, a navečer će sudjelovati u emisiji rumunjske televizije tijekom koje će se također prikupljati novac za siročad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙