FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Umro posljednji sin fašističkog čelnika Mussolinija

RIM, 3. veljače 2006. (Hina) - Posljednji od petoro djece fašističkogčelnika Benita Mussolinija, Romano Mussolini, umro je u noći sčetvrtka na petak u dobi od 79 godina.
RIM, 3. veljače 2006. (Hina) - Posljednji od petoro djece fašističkog čelnika Benita Mussolinija, Romano Mussolini, umro je u noći s četvrtka na petak u dobi od 79 godina.

Romano Mussolini bio je najmlađi sin koga je duce imao sa svojom suprugom Rachelom Guidi.

Od 21. siječnja ove godine Romano Mussolini bio je smješten u rimsku bolnicu Sandro Pertini u dosta teškom zdravstvenom stanju. Sahrana posljednjeg duceova sina održat će se u subotu u Rimu.

Vijest o smrti Romana Mussolinija objavila je njegova kćerka, zastupnica Alessandra Mussolini, koja je upravo u četvrtak najavila svoju kandidaturu na sljedećim izborima za gradonačelnicu Rima sa svojom strankom Socijalna alternativa.

Posljednji duceov sin bio je glazbenik, odličan svirač klavira svjetskoga glasa, a bio je i dobar slikar. Romano Mussolini se oženio sestrom Sophije Loren, Mariom Scicolone, s kojom je imao dvije kćerke, zastupnicu Alessandru i Elisabetu. U drugom braku s glumicom Carlom Puccini imao je također jednu kćerku.

Romano Mussolini, premda se nije distancirao od prošlosti svoga oca, nije se uplitao u politiku. Tek je u posljednje vrijeme počeo sakupljati neka svoja sjećanja i 2004. je objavio knjigu "Duce, moj otac", u izdanju kuće Rizzoli. Godinu dana kasnije za istu izdavačku kuću napisao je i knjigu "Posljednji čin. Sakrivene istine o duceovu svršetku".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙