FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ i Đuro Đaković potpisali ugovor o proizvodnji 300 teretnih vagona

SLAVONSKI BROD, 2. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Uprave Hrvatskihželjeznica Davorin Kobak i direktor Holdinga Đuro Đaković Josip Bucićpotpisali su večeras u Slavonskom Brodu dugo očekivani Ugovor ogradnji 300 teretnih vagona, vrijedan 250 milijuna kuna.
SLAVONSKI BROD, 2. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Uprave Hrvatskih željeznica Davorin Kobak i direktor Holdinga Đuro Đaković Josip Bucić potpisali su večeras u Slavonskom Brodu dugo očekivani Ugovor o gradnji 300 teretnih vagona, vrijedan 250 milijuna kuna.

Potpis ugovora, zbog kojega je prije dva dana mirno prosvjedovalo 400-tinjak radnika Đakovićevih Specijalnih vozila, omogućila je današnja odluka Vlade o izdavanju jamstva Hrvatskim željeznicama za zajam kojim će se projekt financirati.

Vlada je još na prošlogodišnjoj rujanskoj sjednici u Slavonskom Brodu podržala taj ugovor te resorna ministarstva i tvrtke zadužila da u roku od mjesec dana utvrde model financiranja. Razloge odugovlačenja s rokom potpisivanja ugovora predsjednik uprave HŽ-a Davorin Kobak objašnjava ponajprije njegovom kompleksnošću.

"Riječ je o 250 milijuna kuna i o 300 vagona koji su posebno tehnički zahtjevni. Za nas u HŽ-u nikada nije bilo problema oko toga hoće li ugovor biti potpisan ili ne. Imali smo obećanje od ministarstva i mislim da smo ga realizirali i da ovih prosvjeda nije trebalo biti", kazao je Kobak.

"Novi poslovi s Đakovićem", dodao je, "ponajprije će ovisiti o tome hoće li ih HŽ moći financirati".

Direktor Holdinga Đaković Josip Bucić ocijenio je kako je ugovor o gradnji 300 vagona važan, kako zbog održavanja zaposlenosti u tvrtki Specijalna vozila, tako i zbog stabilnosti cijelog društva u očekivanju ugovaranja proizvodnje borbenih oklopnih vozila.

Potpisivanju ugovora bili su nazočni i čelnici Brodsko-posavske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙