FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 7. siječnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat
ZAGREB, 7. siječnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

SPLIT - Predsjednik HDZ-a, premijer Ivo Sanader rekao je na današnjoj svečanoj sjednici Skupštine Gradskog odbora HDZ-a, održanoj u povodu 16. obljetnice utemeljenja te stranke u Splitu, kako mu mnogi zamjeraju "neke poteze koje vučemo, ali su upravo oni učvrstili međunarodni položaj Hrvatske". Spominjući aktualne događaje, ustvrdio je da se nepotrebno dramatizira o odluci Vlade da sjedište Agencije za brodski linijski prijevoz bude u Splitu. Kad je riječ o odnosima sa Slovenijom, ustvrdio je da je ona Hrvatskoj prijateljska zemlja, te je pozivao Sloveniju da ne vuče jednostrane poteze jer joj mora biti jasno da sporazum Račan - Drnovšek ne dolazi u obzir u Hrvatskoj te pozivao Sloveniju da prihvati međunarodnu arbitražu. Također je istaknuo kako Vlada i HDZ podupiru stajalište HNB-a da se Ljubljanskoj banci ne dopusti rad u Hrvatskoj dok se ne riješi pitanje njezinih štediša.

HVAR - Predsjednik Republike Stjepan Mesić, koji se odmara u Hvaru, danas je u masliniku Joze Jurića na predjelu Vidikovcu, zasadio maslinu i tako simbolično podupro obnovu hvarskih maslinika, izgorjelih u velikom požaru prije dvije godine. Nakon prošlogodišnje, najrodnije godine, u kojoj su hrvatski maslinari ubrali 10 tisuća vagona maslina i proizveli 1200 vagona ulja, predsjednik Mesić je prigodom sadnje najavio da će se ove godine podići novi nasadi kao potpora našim maslinarima za ulazak u Europsku uniju. Jozo Jurić, kojemu je vatrena stihija prije dvije godine progutala 210 stabala maslina, uz državnu je potporu već podigao novi maslinik u kojem je predsjednik Mesić danas zasadio 131. stablo.

PODRUTE - U Podrutama, mjestu u blizini Novoga Marofa, danas je obilježeno 14. godina od pogibije petorice članova Promatračke misije Europske zajednice (EZ-a) koji su stradali u helikopteru raketiranom iz MiG-a tadašnje JNA. Današnja komemoracija započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježje na mjestu njihove pogibije. Vijence su, uz ostale, položila izaslanstva hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Promatračke misije EZ-a, Veleposlanstava Italije i Francuske u Hrvatskoj, članovi obitelji poginulih promatrača, predstavnici varaždinske županije i Marofa i drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙