FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raste broj obrtnika u Istri

PULA, 2. veljače 2006. (Hina) - Iako je Obrtnička komora Istarskežupanije jedina u Hrvatskoj u kojoj broj članova stalno raste, čime sesmanjuje broj nezaposlenih u Istri, kada je riječ o kapitalniminvesticijama u županiji istarski obrtnici su zapostavljeni, istaknuoje predsjednik županijske Obrtničke komore Vili Šaina na današnjojkonferenciji za novinare.
PULA, 2. veljače 2006. (Hina) - Iako je Obrtnička komora Istarske županije jedina u Hrvatskoj u kojoj broj članova stalno raste, čime se smanjuje broj nezaposlenih u Istri, kada je riječ o kapitalnim investicijama u županiji istarski obrtnici su zapostavljeni, istaknuo je predsjednik županijske Obrtničke komore Vili Šaina na današnjoj konferenciji za novinare.

Prošle je godine broj obrta povećan je s 8.025 na gotovo 8.600, a broj novih obrtnika zabilježen je u svim djelatnostima, od onih proizvodnih i uslužnih do ugostiteljstva i trgovine.

No, istarski su obrtnici nezadovoljni kako se lokalne političke strukture odnose prema njima poglavito kada je riječ o dobivanju poslova na većim infrastrukturnim projektima, rečeno je na konferenciji.

Očekujući obećane poslove na gradnji istarskog ipsilona, obrtnici su se zadužili kupujući mehanizaciju, ali ih nisu dobili. O projektu plinofikacije nitko ih čak nije ni obavijestio, istaknuo je potpredsjednik Obrtničke komore Istarske županije Aldo Ukanović.

Naglasio je kako od istarskih političara očekuju da surađuju s obrtnicima a ne da oni već dva mjeseca čekaju na sastanak s istarskim županom.

Taj se odnos treba konačno promijeniti jer su obrtnici četvrtina radnog potencijala Istre, poručio je Ukanović.

Čelnici istarske Obrtničke komore i danas su ukazali na nužnost potrebe otvaranja odgovarajućeg sajamskog prostora u Puli pa su stoga pokrenuli inicijativu za osnivanje tvrtke "Istarski sajmovi" za koju je već sačinjena studija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙