FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata o tučnjavi u klubu "Bel Ami"

ZAGREB, 1. veljače 2006. (Hina) - Članovi Udruge specijalne policije izDomovinskog rata u današnjem su priopćenju pozvali nadležne službeMUP-a i PUZ-a da u što kraćem roku utvrde činjenice i poduzmuodgovarajuće mjere protiv odgovornih za tučnjavu 28. siječnja u noćnomklubu "Bel Ami".
ZAGREB, 1. veljače 2006. (Hina) - Članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata u današnjem su priopćenju pozvali nadležne službe MUP-a i PUZ-a da u što kraćem roku utvrde činjenice i poduzmu odgovarajuće mjere protiv odgovornih za tučnjavu 28. siječnja u noćnom klubu "Bel Ami".

Apeliramo na nadležne službe da u što kraćem roku utvrde činjenice o tom nemilom događaju i da poduzmu odgovarajuće mjere prema nasilnicima koji su bezazleni verbalni sukob s dvojicom mladih pripadnika ATJ Lučko u ugostiteljskom objektu "Bel Ami" "riješili" na barbarski kriminalan i protuzakonit način, stoji u priopćenju iz Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata.

Iz Udruge napominju kako osuđuju svako nasilje, a pogotovo ako je ono usmjereno prema pripadnicima policije i specijalne policije.

Također ističu kako je očekivana reakcija grupe pripadnika ATJ Lučko koji su, nakon povratka pretučenih mladih specijalaca, željeli spriječiti bijeg i uklanjanje tragova jer su obučavani da djeluju na način pune međusobne solidarnosti, pomoći i samopomoći, zajedništva i prijateljstva.

"Mi iz Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata smatramo da su pripadnici ATJ Lučko poštivali vrhunske principe međusobne solidarnosti i pružanja nužne pomoći izmasakriranim kolegama, a ako je bilo u toj reakciji kršenja pravila struke ili zakona, neka se u fer i objektivnim okolnostima pokrenu odgovarajući stegovni postupci, bez utjecaja javne hajke, harange i javnog linča kojima su sada u pojedinim medijima izvrgnuti pripadnici ATJ Lučko, žrtve tog kriminalnog čina", stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik Udruge Željko Sačić.

Po izvješću PUZ-a, četvorica pripadnika ATJ Lučko ozlijeđeni su u sukobu koji je izbio pošto ih redari nisu pustili u klub. Kasnije je u klub pristiglo još petnaestak specijalaca, s namjerom da pronađu redare. No, kako redare nisu pronašli, sukobili su se s osobljem, te uništili inventar kluba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙