FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Greenspan savjetnik britanskog ministar financija

LONDON, 1. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Novo umirovljeni čelnikameričke središnje banke Alan Greenspan pristao je biti honorarnisavjetnik britanskog ministra financija Gordon Browna o globalnimgospodarskim promjenama, priopćilo je u srijedu britansko ministarstvofinancija.
LONDON, 1. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Novo umirovljeni čelnik američke središnje banke Alan Greenspan pristao je biti honorarni savjetnik britanskog ministra financija Gordon Browna o globalnim gospodarskim promjenama, priopćilo je u srijedu britansko ministarstvo financija.

Greenspan, koji je napustio dužnost u utorak nakon gotovo 19 godina na čelu američke središnje banke, dugo je bio u bliskom profesionalnom odnosu s ministrom financija Brownom.

"Oduševljen sam što je Greenspan pristao biti honorarni savjetnik. Njegovi savjeti o pitanjima vezanima za globalnu gospodarsku promjenu bit će vrlo cijenjeni", kazao je Brown.

U prosincu, britanski ministar financija bio je domaćin posebnog sastanka ministara financija i čelnika središnjih banaka u Londonu u čast Greenspana koji se smatra "stabilnom stijenom na temelju koje je izgrađeno današnje globalno gospodarstvo".

Greenspan je zauzvrat pohvalio Browna kazavši da je "bez premca među svjetskim kreatorima gospodarske politike".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙