FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Velik broj preživjelih u brodolomu indonezijskog trajekta

DŽAKARTA, 1. veljače 2006. (Hina/AP) - Mornarički brodovi spasili su114 preživjelih nakon što je putnički trajekt potonuo u srijedu uvodama istočne Indonezije, ali spasioci još uvijek traže više desetakaosoba za koje se vjeruje da su bili na brodu, priopćili sudužnosnici.
DŽAKARTA, 1. veljače 2006. (Hina/AP) - Mornarički brodovi spasili su 114 preživjelih nakon što je putnički trajekt potonuo u srijedu u vodama istočne Indonezije, ali spasioci još uvijek traže više desetaka osoba za koje se vjeruje da su bili na brodu, priopćili su dužnosnici.

Prema prethodnim podacima lučke kapetanije indonezijskog grada Kupanga, govorilo se o 74 spašene osobe od 106 putnika koliko se navodno nalazilo na trajektu koji je potonuo u oluji u noći s utorka na srijedu, a koji je krenuo iz Kupanga na otoku Timoru prema otoku Rote.

Do podneva 114 preživjelih prispjelo je u luku, izjavila je lokalna dužnosnica Siti. Nema vijesti o sudbini još približno 45 putnika za koje se vjeruje da su bili na brodu, rekla je ona.

Mnogima je trebala bolnička njega nakon što su proveli većinu noći u moru ili držeći se za ostatke čamaca za spašavanje, rekli su svjedoci.

Citra Mandala Bahari prevozio je daleko više ljudi nego je popisano na listi putnika, što je uobičajena praksa na tisućama brodova koji plove indonezijskim vodama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙