FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koga Nizozemci ne bi htjeli na rođendanu

AMSTERDAM, 27. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Čovjeka kojega sususjedni Belgijanci prozvali buržujčićem, nizozemskoga premijera JanaPetera Balkenendea i u njegovoj domovini jednako malo cijene iproglasili su ga najnepoželjnijim gostom na rođendanskoj zabavi.
AMSTERDAM, 27. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Čovjeka kojega su susjedni Belgijanci prozvali buržujčićem, nizozemskoga premijera Jana Petera Balkenendea i u njegovoj domovini jednako malo cijene i proglasili su ga najnepoželjnijim gostom na rođendanskoj zabavi.

Na pitanje "koju nizozemsku poznatu ličnost apsolutno ne biste željeli vidjeti na svojoj rođendanskoj zabavi?", 12 posto Nizozemaca, najviše od svih ispitanih, odgovorilo je Jana Petera Balkenendea.

Lani je belgijski ministar vanjskih poslova sasvim nediplomatski Balkenendea opisao kao križanca između čarobnjaka Harryja Pottera i "vrlog rigidnog buržuja". Belgijski je premijer poslije nazvao Balkenendea i ispričao mu se.

U istraživanju što ga je na 1092 ljudi provela jedna tvrtka za proizvodnju grickalica, samo je četiri posto ispitanika premijera izabralo za najpoželjnijega gosta.

Balkenendeova popularnost pala je i u političkim anketama jer je njegova vlada desnoga centra nakon izbora 2003. provela niz nepopularnih mjera štednje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙