FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europski Ustav Nizozemska smatra mrtvim

DEN HAAG, 11. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Europski Ustav Nizozemskasmatra mrtvim, nakon što su ga glasači u toj zemlji odbacili polovicomprošle godine, potvrdio je u srijedu nizozemski ministar vanjskihposlova Ben Bot nakon susreta u Den Haagu s austrijskom kolegicomUrsulom Plassnik, čija zemlja predsjeda Europskom unijom.
DEN HAAG, 11. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Europski Ustav Nizozemska smatra mrtvim, nakon što su ga glasači u toj zemlji odbacili polovicom prošle godine, potvrdio je u srijedu nizozemski ministar vanjskih poslova Ben Bot nakon susreta u Den Haagu s austrijskom kolegicom Ursulom Plassnik, čija zemlja predsjeda Europskom unijom.

"Razgovarali smo o ustavnom sporazumu koji je za Nizozemsku mrtav", rekao je Bot na konferenciji za novinare održanoj s austrijskom ministricom.

Nizozemski šef diplomacije je podsjetio da taj tekst neće biti stavljen na novi referendum u zemlji.

"Zasad se moramo usredotočiti na praktične mjere, temeljene na Sporazumu iz Nice", rekao je Bot i dodao da će Nizozemska dugoročno pratiti stav drugih zemalja članica, ali najprije želi poslušati svoj narod.

Ministrica Plassnik je u utorak počela konzultacije na početku austrijskog predsjedanja EU-om, i otputovala u Francusku i zatim u Nizozemsku, dvije zemlje koje su na referendumu prošle godine odbacile Ustav.

Osim razgovora o Ustavu, dvoje ministara razgovarali su i o energetskoj politici, sigurnosti, imigraciji, obrazovanju i znanosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙