FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kraljević i Silobrčić prijavili ministra Primorca za sukob interesa

ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Akademik Vlatko Silobrčić i prof.dr. Hrvoje Kraljević uputili su saborskom Povjerenstvu za odlučivanjeo sukobu interesa u obavljanju javnih dužnosti zahtjev da utvrdi je liministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac u sukobuinteresa kad je riječ o tehnologijskom projektu Jezgra 23, objavio jeznanstveni Connect portal.
ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Akademik Vlatko Silobrčić i prof. dr. Hrvoje Kraljević uputili su saborskom Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa u obavljanju javnih dužnosti zahtjev da utvrdi je li ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac u sukobu interesa kad je riječ o tehnologijskom projektu Jezgra 23, objavio je znanstveni Connect portal.

U obrazloženju zahtjeva akademik Silobrčić i bivši ministar znanosti Hrvoje Kraljević navode da je "sadašnji sustav financiranja tehnologijskih projekta u Republici Hrvatskoj neadekvatan i treba ga mijenjati" te da se "kao razlog evolucije projekta Jezgra 23 može pretpostaviti namjera pojedinca da korištenjem javne pozicije ministra i proračunskih sredstava nenamjenski ulaže u vlastiti budući (forenzički) laboratorij".

Oni su svoj zahjtev, uz obrazloženje na više stranica, Povjerenstvu uputili 24. siječnja.

Silobrčić i Kraljević potpisnici su "Apela znanstvenika i studenata", pokrenutoga početkom prosinca prošle godine, u kojemu se izražava zabrinutost zbog netransparentnoga financiranja znanstvenih i tehnoloških projekata u Republici Hrvatskoj.

Ministar Primorac je pak 16. siječnja ove godine zatražio da Državni ured za reviziju provjeri transparentnost financiranja znanstvenih i tehnologijskih projekata s naglaskom na projekt "Jezgre", uključujući i "Jezgru J-23/2003.",a to je dao na znanje i Državnom odvjetništvu RH te vladinu Uredu za unutarnji nadzor.

Connect portal je mjesto za komunikaciju i razmjenu informacija među članovima "connecta" koji povezuje hrvatske studente i znanstvenike u Hrvatskoj i inozemstvu i Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙