FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fatahov čelnik: Hamas je pobjednik izbora

RAMALAH, 26. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Hamas je pobijedio napalestinskim parlamentarnim izborima, izjavio je u četvrtak jedanvisoki dužnosnik Fataha koji je htio ostati anoniman.
RAMALAH, 26. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Hamas je pobijedio na palestinskim parlamentarnim izborima, izjavio je u četvrtak jedan visoki dužnosnik Fataha koji je htio ostati anoniman.

"Čini se da će Hamas sastavljati novu vladu", kazao je palestinski dužnosnik tražeći da ostane neimenovan nakon što su Hamasovi čelnici počeli tvrditi da su osvojili većinu na izborima koji su održani u srijedu.

Za sada nema potvrde palestinskog izbornog povjerenstva koje je najavio službene rezultate tijekom dana.

Izlazne ankete pokazivale su tijesnu pobjedu Fataha i jaku drugu poziciju za Hamas.

Ranije je Ismail Haniyeh, čelnik Hamasa na pojasu Gaze, rekao da je pokret osvojio više od 70 mjesta od 132 koliko ih ima u parlamentu. Dodao je da se njegovi podaci temelje na inicijalnom brojanju glasova Hamasovih predstavnika na biralištima.

Pobjeda Hamasa, ako bude potvrđena i službenim rezultatima, dovest će tu organizaciju u položaj da dominira novom palestinskom vladom što će dramatično utjecati na Palestinsku samoupravu i dovesti u pitanje mirovni proces s Izraelom.

Sjedinjene Države i Izrael ističu kako Hamas ne može biti pregovarački partner u mirovnom procesu ako ne primijeni politiku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙