FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nove žrtve u Iraku

BAGDAD, 29. siječnja 2006. (Hina/AP) - Najmanje su 22 osobe poginule uodvojenim napadima diljem Iraka u subotu, a katarska televizijskapostaja al Jazeera je prikazala snimku pobunjenika koji su zaprijetiliiračkim vlastima da će ubiti četiri mirovna aktivista, koje drže kaotaoce, ako im se ne ispune njihovi zahtjevi.
BAGDAD, 29. siječnja 2006. (Hina/AP) - Najmanje su 22 osobe poginule u odvojenim napadima diljem Iraka u subotu, a katarska televizijska postaja al Jazeera je prikazala snimku pobunjenika koji su zaprijetili iračkim vlastima da će ubiti četiri mirovna aktivista, koje drže kao taoce, ako im se ne ispune njihovi zahtjevi.

Deset je osoba poginulo, a tri su ozlijeđene u eksploziji bombe u subotu navečer u slastičarni u gradu Iskandariyahu, 50 kilometara južno od Bagdada, objavila je iračka policija.

Tijela dvojice muškaraca čije su ruke vezane i kojima je pucano u glavu pronađena su u tvornici Rustamiyah u južnom predjelu Bagdada. Policija je pronašla tijela još šestorice muškaraca, koji su također bili vezani i kojima je pucano u glavu, u južnom iračkom gradu Karbali, kazao je glasnogovornik iračke policije.

Jedan je američki vojnik ubijen u centru Bagdada, objavila je američka vojska. Tako je ukupan broj američkih vojnika poginulih u Iraku od početka rata u ožujku 2003. godine narastao na 2.240.

Nepoznati su napadači u centru glavnog iračkog grada ubili uglednog profesora i političkog analitičara Abdula Razzaqa al Naasa.

U sjevernom gradu Mosulu militanti su ubili dvojicu policajaca.

Istovremeno je al Jazzera prikazala snimku na kojoj pripadnici skupine Brigade mačeva pravednosti drže kao taoce četvoricu mirovnih aktivista - dvojicu Kanađana, jednog Britanca i jednog Amerikanca - te su zaprijetili da će ih ubiti ako SAD, Velika Britanija i iračke vlasti ne oslobode sve iračke zarobljenike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙