FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić čestitao finskoj predsjednici na izbornoj pobjedi

ZAGREB, 31. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićuputio je čestitku finskoj predsjednici Tarji Halonen u povodu pobjedena izborima, priopćio je Ured Predsjednika.
ZAGREB, 31. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić uputio je čestitku finskoj predsjednici Tarji Halonen u povodu pobjede na izborima, priopćio je Ured Predsjednika.

"U proteklom ste mandatu bili na čelu države koja je primjer politički stabilne, socijalno uravnotežene i visoko razvijene zemlje. Ali bili ste prepoznatljiv i uvjerljiv glas Finske u mnogim europskim i međunarodnim procesima. Uvjeren sam kako su Vaši građani upravo takvu politiku ne samo prepoznali, nego i podržali u budućnosti", stoji u Mesićevoj čestitci.

"Siguran sam da će i skoro finsko predsjedavanje Europskom unijom, iako u ne jednostavnim okolnostima, ostati prepoznatljivo i konstruktivno", poručio je Mesić.

Hrvatski predsjednik također je istaknuo kako se bilateralni odnosi između dviju zemalja razvijaju u pozitivnom smjeru, a finsku predsjednicu pozvao je da posjeti Hrvatsku, stoji u priopćenju Ureda Predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙