FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo putuje na Kubu

ZAGREB, 31. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo,na čelu s državnim tajnikom za gospodarstvo Vladimirom Vrankovićem,boravit će od sutra, 1. veljače, u trodnevnom službenom posjetuRepublici Kubi, gdje će se održati i III. sjednica Mješovitehrvatsko-kubanske međuvladine komisije, kao i poslovni susretigospodarstvenika dviju država.
ZAGREB, 31. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo, na čelu s državnim tajnikom za gospodarstvo Vladimirom Vrankovićem, boravit će od sutra, 1. veljače, u trodnevnom službenom posjetu Republici Kubi, gdje će se održati i III. sjednica Mješovite hrvatsko-kubanske međuvladine komisije, kao i poslovni susreti gospodarstvenika dviju država.

Kubansko izaslanstvo vodi Ricardo Guerrero Blanco, zamjenik ministra za strana ulaganja i gospodarsku suradnju.

Tijekom posjeta Kubi, kako su najavili iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, predviđeni su sastanci državnog tajnika Vrankovića s dužnosnicima kubanskog Ministarstva vanjske trgovine, Ministarstva prometa, Ministarstva vanjskih poslova i vodećim ljudima gospodarske komore, gdje će se organizirati i susreti hrvatskih i kubanskih gospodarstvenika.

Mogućnosti gospodarske suradnje s kubanskom stranom postoje prvenstveno u području istraživanja i eksploatacije nafte i plina, izgradnji i modernizaciji infrastrukturnih projekata, informatičkoj tehnologiji i telekomunikacijama, turizmu, brodogradnji, obrazovanju i prometu.

U izaslanstvu hrvatskih gospodarstvenika su predstavnici Zagrebačkog velesajma te uglednih tvrtki iz područja naftne industrije, elektronike, telekomunikacija i brodogradnje: Ine, CROSCO-a, Brodarskog instituta, Ericssona Nikole Tesle i SCAN-a.

Ukupna robna razmjena između Hrvatske i Kube u 11 mjeseci prošle godine iznosila nešto više od milijardu dolara. U Kubu je izvezeno roba u vrijednosti 512 tisuća američkih dolara (78 posto više nego u istom razdoblju 2004.), a iz Republike Kube uvezeno je roba u vrijednosti 404 tisuće američkih dolara (9,5 posto više nego u istom razdoblju 2004.).

Najčešći proizvodi u izvozu u 2005. godini su električni aparati za telefoniju i telegrafiju, dok su to u uvozu kubanske cigarete i cigare, etilni alkohol, šećer i druge robe.

Ukupna razmjena u 2004. godini iznosila je 899 tisuća američkih dolara, što je u odnosu na 2003. godinu povećanje od 25 posto, navode iz Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙