FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ženska sekcija SSSH osudila optužbe protiv pravobraniteljice za ravnopravnost spolova

ZAGREB, 31. siječnja 2006. (Hina) - Ženska sekcija Saveza samostalnihsindikata Hrvatske (SSSH) osudila je danas optužbe protiv pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Gordane Lukač Koritnik dazlostavlja svoje podređene na radnom mjestu.
ZAGREB, 31. siječnja 2006. (Hina) - Ženska sekcija Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) osudila je danas optužbe protiv pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Gordane Lukač Koritnik da zlostavlja svoje podređene na radnom mjestu.

Optužbe neimenovanih djelatnika Pravobraniteljstva za ravnopravnost spolova objavljene su nedavno u Večernjem listu. U tekstu se tvrdi da su neki djelatnici zbog mobinga (zlostavljanja na radnom mjestu) dali otkaz, a neki završili na bolovanju.

Ženska sekcija SSSH u priopćenju ističe da je lani surađivala s Gordanom Lukač Koritnik na projektu istraživanja zlostavljanja žena na radnom mjestu, čiji su rezultati pokazali da je gotovo 40 posto žena zlostavljano na radnom mjestu.

Članice Ženske sekcije ističu kako su se kroz višemjesečnu suradnju imale priliku uvjeriti u izuzetnu posvećenost pravobraniteljice zaštiti radnika od bilo kakvog oblika zlostavljanja, te svjedočiti njezinu odmjerenom, pa čak i "odveć tolerantnom" odnosu spram zaposlenih.

Teza da Lukač Koritnik pripada krugu zlostavljača za Žensku sekciju je "više nego smiješna". Prije bi moglo biti da je njezina borba protiv zlostavljanja uzrokovala sadašnji progon, ili se radi o političkim igrama koje nju stavljaju u poziciju zlostavljane osobe.

Iznenađujuća je brzina kojom je saborski Odbor za ljudska prava najavio osnivanje stručnog povjerenstva i preispitivanje pravobraniteljice, a da njegov čelnik sam priznaje kako još nije dobio ni jednu službenu prijavu, kaže se u priopćenju.

Ženska sekcija SSSH drži da je riječ o "kampanji u čijoj pozadini stoje nečije ambicije", što ne ide na ruku demokratizaciji Hrvatske i unapređivanju standarda zaštite od zlostavljanja i uznemiravanja na radnom mjestu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙