FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Niz napada i atentata u Iraku: 7 mrtvih, 50 ranjenih

BAGDAD, 30. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Najmanje je sedam osobapoginulo u ponedjeljak, a pedesetak ih je ranjeno, među kojima većibroj policajaca, u nizu napada i atentata koji su pogodili Irak odsjevera do juga.
BAGDAD, 30. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Najmanje je sedam osoba poginulo u ponedjeljak, a pedesetak ih je ranjeno, među kojima veći broj policajaca, u nizu napada i atentata koji su pogodili Irak od sjevera do juga.

Meta samoubilačkog napada automobilom bombom bila je policija u Nasiriji (375 km južno od Bagdada), pri čemu su dva policajca poginula, a 38 je ranjeno, među kojima četiri časnika, doznaje se od policijske uprave u tome gradu.

Na zapadu Bagdada, radnik je ubijen, a četiri su ranjena, u ponedjeljak, na glavnoj cesti prema međunarodnoj zračnoj luci, javljaju policijski izvori. Radnici su postavljali metalne sigurnosne ograde kada su nepoznate osobe otvorile vatru i pobjegle.

U istom sektoru ubijen je policajac, u ponedjeljak popodne, u eksploziji naprave kućne proizvodnje koja je bila postavljena na cesti, navodi isti izvor.

Na jugu Iraka u ponedjeljak oko podneva ranjeno je pet iračkih civila kada je pri prolasku danske ophodnje sjeverno od Basre eksplodirala bomba, doznaje se od sigurnosne službe u tom lučkom gradu, 550 km južno od Bagdada.

U Tikritu (180 km sjeverno od Bagdada), turkmenska službenica Faten Mufid Hamid koja radi za američku nevladinu organizaciju Research Triangle Institute International, oteta je u nedjelju navečer, javljaju policijski izvori. Dva su policajca ranjena dok su pokušavala uhvatiti otimače na ulicama grada, utvrde sunita, dodaju isti izvori.

Nedaleko od Kirkuka (250 km sjeverno od Bagdada), naoružane su osobe u ponedjeljak ujutro napale ophodnju sigurnosnih snaga ministarstva nafte koja je osiguravala naftovod, i ubili njezina tri pripadnika, javlja policija u Kirkuku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙