FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milan Bulić osuđen na osam godina zatvora za zločin na Ovčari

BEOGRAD,30. siječnja(Hina) - Vijeće Specijalnog suda za ratne zločine uBeogradu osudilo je u ponedjeljak Milana Bulića zvanog Bulidža na osamgodina zatvora zbog ratnog zločina na Ovčari 1991. godine.
BEOGRAD,30. siječnja(Hina) - Vijeće Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu osudilo je u ponedjeljak Milana Bulića zvanog Bulidža na osam godina zatvora zbog ratnog zločina na Ovčari 1991. godine.

Bulić je osuđen zbog okrutnog postupanja prema ratnim zarobljenicima, koje je tukao i maltretirao u špaliru na Ovčari i u hangaru u kojem su bili smješteni.

Obrazlažući presudu, predsjednik sudskog vijeća, sudac Vesko Krstajić kazao je da "nema čvrstih dokaza" da je Bulić ubio nekog od zarobljenika, ali da se takav zaključak "može dovesti u pitanje", s obzirom na to da su neki od 200 ratnih zarobljenika umrli od posljedica batinanja.

"Sud je uzeo u obzir svjedočenja da je optuženi Bulić žestoko tukao zarobljenike u špaliru i u hangaru na Ovčari", kazao je sudac Krstajić u obrazloženju presude, kojem optuženi Bulić zbog lošeg zdravstvenog stanja nije prisustvovao.

Suđenje Buliću izdvojeno je prošle godine, zbog njegove bolesti, od suđenja ostalim optuženima za ratni zločin na Ovčari.

Od 16 optuženih pripadnika Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne postrojbe "Leva Supoderica", u prosincu prošle godine za ratni zločin na Ovčari osuđeno je njih 14, a u tijeku je još izdvojeno suđenje Saši Radaku, koji je uhićen u proljeće prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙