FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Korei pozvao Hamas da sastavi vladu

RAMALAH, 26. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Palestinski premijer AhmadKorei u četvrtak je najavio svoju ostavku te izjavio kako bi radikalniislamski pokret Hamas trebao sastaviti novu palestinsku vladu nakonparlamentarnih izbora održanih u srijedu.
RAMALAH, 26. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Palestinski premijer Ahmad Korei u četvrtak je najavio svoju ostavku te izjavio kako bi radikalni islamski pokret Hamas trebao sastaviti novu palestinsku vladu nakon parlamentarnih izbora održanih u srijedu.

"Istina je da je Hamas osvojio većinu i podnosim ostavku kako bi omogućio predsjedniku Abu Mazenu (Mahmud Abas) da imenuje novog premijera", rekao je Korei koji vodi palestinsku vladu od rujna 2003. godine.

"Danas ću podnijeti ostavku predsjedniku Abu Mazenu i Hamas bi trebao sastaviti iduću vladu", rekao je Korei novinarima dodavši zatim na engleksom jeziku kako je već poslao pismo s ostavkom.

"Poslao sam pismo s ostavkom predsjedniku Abu Mazenu koji će zadužiti Hamas da sastavi novi vladu", dodao je.

"Potrebno je poštivati izbor naroda i stranka koja je osvojila većinu na parlamentarnim izborima treba sastaviti novu vladu", istaknuo je palestinski premijer.

Europska komisija je u četvrtak objavila da će surađivati s bilo kojom miroljubivom palestinskom vladom, a obnašatelj dužnosti izraelskoga premijera Ehud Olmert rekao je u srijedu da "Izrael ne može prihvatiti da Hamas u sadašnjem obliku bude dio Palestinske samouprave".

U priopćenju vlade Olmert je dodao da je "Hamas teroristička organizacija koja poziva na uništenje Izraela, te da mora biti razoružana".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙