FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ramallah: Simpatizeri Hamasa okupirali zgradu parlamenta i podigli svoju zastavu

RAMALLAH , 26. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Nekoliko stotina simpatizeraHamasa u četvrtak je okupiralo sjedište palestinskog parlamenta uRamallahu, prije toga spustivši palestinsku zastavu s krova zgrade ipodigavši zelenu zastavu svoga pokreta na njezino mjesto, ustvrdio jenovinar France presse s mjesta događaja.
RAMALLAH , 26. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Nekoliko stotina simpatizera Hamasa u četvrtak je okupiralo sjedište palestinskog parlamenta u Ramallahu, prije toga spustivši palestinsku zastavu s krova zgrade i podigavši zelenu zastavu svoga pokreta na njezino mjesto, ustvrdio je novinar France presse s mjesta događaja.

Simpatizeri Hamasa, koji su ondje stigli kako bi obilježili pobjedu na parlamentarnim izborima održanim u srijedu, prije nego što su provalili u zgradu, porazbijali su stakla na njoj, a zatim su se popeli na krov istaknuvši ondje zelenu zastavu pokreta, umjesto palestinske.

Palestinska policija brzo je intervenirala izbacivši hamasovce iz zgrade. Agencija Reuters javlja kako su najmanje dvije osobe ozlijeđene, no nije poznato ima li ranjenih u sporadičnoj pucnjavi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙