FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Godišnji susret gospodarstvenika Zagrebačke županije

ZAGREB, 26. siječnja 2006. (Hina) - Na godišnjem susretugospodarstvenika Zagrebačke županije, županijski čelnici najavili suizradu gospodarske strategije u kojoj će dominirati razvojgospodarstva te pozvali okupljene gospodarstvenike da sudjeluju unjezinoj izradi.
ZAGREB, 26. siječnja 2006. (Hina) - Na godišnjem susretu gospodarstvenika Zagrebačke županije, županijski čelnici najavili su izradu gospodarske strategije u kojoj će dominirati razvoj gospodarstva te pozvali okupljene gospodarstvenike da sudjeluju u njezinoj izradi.

Osnovni cilj djelovanja administracije Zagrebačke županije je razvoj gospodarstva temeljenog na poduzetništvu, kao osnove za cjelokupni društveni razvoj, rekao je pročelnik Upravnog odbora za gospodarstvo Zagrebačke županije Krunoslav Pilko.

Županiji je potreban ubrzani gospodarski razvoj, koji će joj omogućiti hvatanje priključka s razvijenih europskim regijama, dodao je Pilko. Prema njegovom mišljenju, to je moguće postići kroz partnerstvo javnog i privatnog sektora u razvojnim projektima, a kao dobar primjer istaknuo je stvaranje industrijskih klastera i poduzetničkih zona.

Ti su se oblici gospodarskih aktivnosti pokazali uspješnima u oživljavanju regionalnih gospodarstava u Europi, a Zagrebačka županija već je odmakla u aktivnostima u njihovoj realizaciji, rekao je, podsjetivši na organizaciju drvnog, metaloprerađivačkog, tekstilnog i turističkog klastera te na otvaranje više poduzetničkih zona.

Uz ta dva projekta, glavnom aktivnosti županije u narednom razdoblju označio je podizanje sposobnosti gospodarstva za prihvat sredstava iz europskih razvojnih fondova.

Prema podacima Hrvatske gospodarske komore, na području Zagrebačke županije posluje oko 3,5 tisuće tvrtki iz različitih djelatnosti te oko 7 tisuća obrtnika. U strukturi gospodarstva Zagrebačke županije, prvo mjesto s obzirom na udjel u ukupnom prihodu ima trgovina s oko 50 posto, udjel industrije je oko 30 posto, a slijede financijske usluge, obrtništvo i turizam.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙