FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor sutra počinje prvo ovogodišnje zasjedanje

ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatski sabor sutra počinje 18.,prvu ovogodišnju sjednicu koja će trajati do sredine veljače, a predzastupnicima je puno posla oko usklađivanja hrvatskih zakona s pravnomstečevinom EU.
ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatski sabor sutra počinje 18., prvu ovogodišnju sjednicu koja će trajati do sredine veljače, a pred zastupnicima je puno posla oko usklađivanja hrvatskih zakona s pravnom stečevinom EU.

Na dnevnom redu sjednice je Plan usklađivanja hrvatskoga zakonodavstva s pravnom stečevinom EU za 2006., te komunikacijska strategija za informiranje hrvatske javnosti o Uniji i pripremama za članstvo.

Cilj je tih strategije da građani, javnost, zastupnici, i mediji budu temeljito upoznati sa svim etapama pristupa Uniji, da znaju što su prednosti i nedostaci toga pristupa, kako zaštititi nacionalne i interese pojedinih skupina stanovništva.

Na dnevnom redu sjednice je 59 zakona, među kojima i godišnje izvješće o spremnosti obrambenog sustava i ukupnom stanju u oružanim snagama, kao i strategija reforme pravosudnog sustava.

Zastupnici će raspraviti i zakone koji operacionaliziraju zdravstvenu reformu, te one vezane za socijalnu i politiku zapošljavanja.

Vlada je prošloga tjedna po hitnom postupku u saborsku proceduru uputila izmjene Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave, kojima je cilj spriječiti urudžbiranje tzv. bjanko ostavki na vijećničke mandate.

Sjednica će uobičajeno početi 'aktualnim prijepodnevom' tijekom kojega će zastupnici propitivati članove Vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙