FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Turistički autobusi moraju se parkirati na Autobusnom kolodvoru

ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Autobusi koji prevozeturističko-izletničke grupe više se ne smiju parkirati na raznimjavnim površinama u Zagrebu, već za to određenim parkirnim mjestimazagrebačkoga Autobusnog kolodvora, rečeno je danas na konferenciji zanovinare Odjela za promet Grada Zagreba.
ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Autobusi koji prevoze turističko-izletničke grupe više se ne smiju parkirati na raznim javnim površinama u Zagrebu, već za to određenim parkirnim mjestima zagrebačkoga Autobusnog kolodvora, rečeno je danas na konferenciji za novinare Odjela za promet Grada Zagreba.

Cilj je napraviti red, odnosno da se autobusi koji prevoze izletnike i turiste na organizirani način na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru prihvaćaju i opremaju, naglasio je Stipan Matoš, načelnik zagrebačkog Odjela za promet.

Naime, u prosincu prošle godine na snagu je stupila Odluka o komunalnom redu kojom je autobusima koji prevoze turističke skupine, zabranjeno zaustavljanje i parkiranje radi ulaska i izlaska putnika na javnim površinama, a to su javnoprometne površine, javne zelene površine i ostale površine uz objekte namijenjene za javne priredbe, otvorene tržnice, sajmišta, kolodvori, zračne luke i slično.

Za prekršaj pakiranja takvih autobusa određena je kazna od 700 do 1.000 kuna za pravnu osobu te od 100 do 200 kuna za fizičku osobu.

Autobusi parkirani na tim nedopuštenim površinama bit će blokirani napravom za blokiranje kotača, a deblokada će se naplaćivati 600 kuna, rečeno je na konferenciji za novinare.

Zagrebački Autobusni kolodvor već ima sklopljen ugovor o prihvatu autobusa s 50 renomiranih turističkih agencija u gradu, rekao je pomoćnik direktora za promet Autobusnog kolodvora Ljudevit Gračanin, dodavši da za prihvat turističkih autobusa imaju osigurano 66 mjesta na parkiralištu i 10 perona.

Autobusni kolodvor će za svaki odlazak i dolazak autobusa naplaćivati 50 kuna, uslugu parkiranja autobusa do dva sata 10 kuna, preko dva sata do kraja dana 20 kuna, a cjelodnevno parkiranje 50 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙