FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanija i Francuska postigle dogovor o gradnji nosača zrakoplova

LONDON, 24. siječnja 2006. (Hina/AP) - Ministri obrane Velike Britanijei Francuske postigli su u utotak dogovor o zajedničkom projekturazvoja nove generacije nosača zrakoplova.
LONDON, 24. siječnja 2006. (Hina/AP) - Ministri obrane Velike Britanije i Francuske postigli su u utotak dogovor o zajedničkom projektu razvoja nove generacije nosača zrakoplova.

Francuski ministar obrane Michelle Alliot-Marie, koji se nalazi u jednodnevnom posjetu Londonu, i njegov britanski kolega, John Reid, postigli su sporazum nakon, kako je ocijenio Reid, "složenih" pregovora o cijenama projekta.

"Mi smo dogovorili načela na temelju kojih ćemo nastaviti i rješavati neka složena pitanja vezana uz financijske dogovore", rekao je Reid izvjestiteljima na zajedničkoj konferenciji za tisak.

"To je projekt od ključnog značaja za Veliku Britaniju i Francusku. To je ključan razvoj za konfiguraciju obrana i operativne kapacitete naših država".

Alliot-Marie je rekao da sporazum predstavlja snažnu i simboličku predanost suradnji između dvije države.

Britanija planira potrošiti oko 450 milijuna funti na nacrt i demonstraciju plovila istisnine 65.000 tona prije donošenja konačne odluke o projektu iduće godine.

Projekt nosača zrakoplova, ako se pokrene, vjerojatno će sveukupno koštati oko 3 milijarde funti a u deset godina proizvest će se dva nova nosača za britansku flotu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙