FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mandatno-imunitetno povjerenstvo nije skinulo imunitet četvorici zastupnika

ZAGREB,24. siječnja(Hina) - Mandatno-imunitetno povjerenstvo danas jeuskratilo zahtjeve za skidanje imuniteta četvorici saborskihzastupnika, a Saboru će predložiti da od veljače u klupe sjednu dvanova zastupnika koja su aktivirala svoje mandate.
ZAGREB,24. siječnja(Hina) - Mandatno-imunitetno povjerenstvo danas je uskratilo zahtjeve za skidanje imuniteta četvorici saborskih zastupnika, a Saboru će predložiti da od veljače u klupe sjednu dva nova zastupnika koja su aktivirala svoje mandate.

Povjerenstvo je odbilo skinuti imunitet nezavisnom zastupniku Ivi Lončaru kojega zbog klevete privatnom tužbom tereti partizanski general Rade Bulat.

Uz obrazloženje da se za kaznena djela klevete ne skidaju zastupnički imuniteti, Povjerenstvo je uskratilo zahtjev za skidanje imuniteta i SDP-ovcu Slavku Liniću, kojega je zbog klevete tužio bivši saborski zastupnik Dario Vukić.

Budući da je Državno odvjetništvo odustalo od kaznenog progona protiv HNS-ovog zastupnika Zlatka Koračevića, kojega se teretilo za prijevare u gospodarskom poslovanju te zlouporabe položaja i ovlasti, Povjerenstvo je odbilo skinuti mu imunitet.

Iz istog razloga nije skinut imunitet ni SDP-ovcu Zdenku Antešiću kojega se sumnjičilo za zlouporabu položaja i ovlasti.

U saborske će klupe od početka veljače sjesti novi HSS-ovac, Zvonimir Sabati, kojega je u Saboru mijenjao Josip Vresk, a HDZ-ovca Vladimira Pleška zamijenit će bivši ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙