FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN želi ispitati sirijskoga predsjednika

BEJRUT, 2. siječnja 2006. (Hina/AP) - Povjerenstvo Ujedinjenih narodakoje istražuje okolnosti smrti nekadašnjem libanonskog premijerazatražilo je razgovor sa sirijskim predsjednikom Basharom Assadom iministrom vanjskih poslova Faroukom al-Sharom, rekao je u ponedjeljakglasnogovornik toga povjerenstva.
BEJRUT, 2. siječnja 2006. (Hina/AP) - Povjerenstvo Ujedinjenih naroda koje istražuje okolnosti smrti nekadašnjem libanonskog premijera zatražilo je razgovor sa sirijskim predsjednikom Basharom Assadom i ministrom vanjskih poslova Faroukom al-Sharom, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik toga povjerenstva.

"Povjerenstvo će tražiti i da što prije razgovara s (nekadašnjim sirijskim potpredsjednikom) Abdulom-Halimom Khaddamom", rekao je glasnogovornik. Khaddam je u petak u televizijskome intervjuu rekao da je Assad prijetio nekadašnjem libanonskom premijerom Rafiku Haririju nekoliko mjeseci prije ubojstva 14. veljače 2005.

Povjerenstvo čiji je mandat Vijeće sigurnosti UN-a nedavno produljilo na još šest mjeseci, objavilo je da je nekolicina ljudi s kojima je Hariri razgovarao nakon sastanka s Assadom u kolovozu 2004. tvrdila kako je sirijski vođa prijetio Haririju u vezi sa sirijskim planom produljenja mandata libanonskoga predsjednika.

Sirijski dužnosnici, poput ministra vanjskih poslova Farouka al-Share tvrde da prijetnja nije bilo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙