FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN istražuje slučajeve prijevara u nabavama

WASHINGTON/NEW YORK,24. siječnja 2006.(Hina) - Ujedinjeni narodiprovode oko 200 istraga o prijevarama i korupciji u kupnji opreme zamirovne operacije u kojima se radi o desetinama milijuna dolara.
WASHINGTON/NEW YORK,24. siječnja 2006.(Hina) - Ujedinjeni narodi provode oko 200 istraga o prijevarama i korupciji u kupnji opreme za mirovne operacije u kojima se radi o desetinama milijuna dolara.

Podtajnik UN-a za upravu Christopher Burnham izjavio je da je revizija računa koju je provela UN-ova revizorska služba pokazala "značajne dokaze o zloporabama" u radu osam dužnosnika ureda mirovnih operacija i uprave.

Burnham je rekao da se financijska šteta potencijalnih zloporaba penje na desetine milijuna dolara, ali da bi mogla biti i viša.

Nova otkrića dolaze u vrijeme kada se od UN-a traži da reformira svoju strukturu i praksu upravljanja kako bi se izbjeglo ponavljanje skandala poput onoga s korupcijom u iračkom programu nafta-za-hranu koji je uzdrmao svjetsku organizaciju.

Burnham je rekao da će, ako istrage otkriju kriminal, slučaj biti predan američkom tužiteljstvu u New Yorku.

Prošloga kolovoza službenik UN-a za nabave Aleksandr Jakovlev izjavio je na sudu u New Yorku da se osjeća krivim za optužbe o podmićivanju i pranju novca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙