FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijski predsjednik negira da je prijetio Haririju

KAIRO, 8. siječnja 2006. (Hina/AP) - Sirijski predsjednik Bašar alAsad odbacio je u subotu, u interviewu za egipatski list "al Osboa",tvrdnje da je prijetio ubojstvom bivšem libijskom premijeru RafikuHaririju.
KAIRO, 8. siječnja 2006. (Hina/AP) - Sirijski predsjednik Bašar al Asad odbacio je u subotu, u interviewu za egipatski list "al Osboa", tvrdnje da je prijetio ubojstvom bivšem libijskom premijeru Rafiku Haririju.

Asad je izjavio da je bio "izravan i iskren" kada je razgovarao s Haririjem. Bivši sirijski potpredsjednik Abdul Halim Khaddam, koji je prebjegao u Francusku, izjavio je za agenciju Associated Press u petak da je Asad prijetio Haririju na njihovom zadnjem sastanku.

"Ne znam što drugima znači riječ 'prijetnja'", rekao je Asad. "To se nikada nije dogodilo i ideja je povezati prijetnju s ubojstvom. Nitko nije prisustvovao mom sastanku s Haririjem i kako itko može tvrditi nešto takvo?", dodao je.

Hariri i Asad su razgovarali u kolovozu 2004. godine o produljenju mandata pro-sirijski orijentiranog libijskog predsjednika Emila Lahuda. Hariri je ubijen u atentatu u veljači 2005. godine.

Sirija je u utorak potvrdila da je primila zahtjev UN-ovog tima, koje istražuje Haririjevo ubojstvo, da razgovara s Asadom o tome. Upitan hoće li pristati, Asad nije dao jasan odgovor.

"Sada su zatražili sastanak s predsjednikom Bašarom al Asadom, ali predsjednik ima međunarodni imunitet kao što znate", rekao je sirijski predsjednik.

Pritom je ponovio obećanje svoje zemlje da će surađivati u UN-ovoj istrazi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙