FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki ZOO dobio prinove

OSIJEK, 24. siječnja 2006.(Hina) - Osječki Zoološki vrt ovu je godinupočeo s prinovama - mladunčetom ljame, crnog makaka i dvama lavićima -te sada ima ukupno 500 jedinka i 110 vrsta životinja.
OSIJEK, 24. siječnja 2006.(Hina) - Osječki Zoološki vrt ovu je godinu počeo s prinovama - mladunčetom ljame, crnog makaka i dvama lavićima - te sada ima ukupno 500 jedinka i 110 vrsta životinja.

Po riječima voditeljice Radne jedinice Zoološkog vrta osječkog Unikoma Tatjane Šaleka-Todorović sva je mladunčad na svijet došla ovih dana "i veliko je veselje jer je obogatila životinjski svijet ZOO-a".

Dodala je kako je prošle godine osječki ZOO posjetilo 50.000 posjetitelja te da tu brojku kane povećati novim sadržajima. Prije Domovinskog rata posjet je u prosjeku dosezao brojku od 120.000 osoba ne samo iz Hrvatske nego i Srbije i Crne Gore i BiH, a među njima je bilo najviše djece, podsjetila je. U tijeku Domovinskog rata neke životinje, primjerice slonica Suzana i žirafa Oska, preseljene su na druga mjesta, istaknula je.

Posebno važnim ocijenila je izgradnju tzv. dječjeg ZOO-a, posebne cjeline u blizini hotela s restauratnom, koji bi također trebali biti gotovi ove godine. "Planiramo djeci omogućiti i određen kontakt s dijelom životinja, naravno ne zvijerima, te kočijicu koju će vući poniji, a predviđamo otvoriti i školu jahanja na ponijima.

Nestrpljivo očekujemo mlade crne labude jer se mama labudica priprema za novo potomstvo, najavila je Šaleka-Todorović.

Istaknula je kako su ustanovili veterinarsku službu koja stalno prati zdravstveno stanje životinja, posebno ptica i peradi zbog moguće opasnosti od ptičje gripe, a nadzor će se "pojačati na proljeće kad dolazi velik broj ptica selica".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙