FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjedinjene Države optužile 11 aktivista za ekoterorizam

WASHINGTON,21. siječnja(Hina) - Američko ministarstvo pravosuđaobjavilo je u petak optužnicu protiv 11 aktivista za zaštitu okoliša iprava životinja zbog ekoterorizma u pet američkih saveznih država.
WASHINGTON,21. siječnja(Hina) - Američko ministarstvo pravosuđa objavilo je u petak optužnicu protiv 11 aktivista za zaštitu okoliša i prava životinja zbog ekoterorizma u pet američkih saveznih država.

Optuženi iz Portlanda u Oregonu, koji su djelovali u ime Fronte za oslobođenje životinja i Fronte za oslobođenje Zemlje, među ostalim su optuženi za podmetanje požara i uništavanje električnog postrojenja.

"Optužnica govori o četiri i pol godine paleža, vandalizma, nasilja i uništavanja za koje se tvrdi da su izvedeni u ime Fronte za oslobođenje životinja i Fronte za oslobođenje Zemlje, ekstremističkih pokreta poznatih po potpori djelima domaćeg terorizma", rekao je novinarima američki državni odvjetnik Alberto Gonzales.

Skupina je, prema navodima optužnice, između 1996. i 2001. izvela napade u Oregonu, Wyomingu, Washingtonu, Kaliforniji i Coloradu, a mete su među ostalim bile postaje službe za zaštitu šuma, tvrtke za preradu mesa, tvrtke drvne industrije i dalekovod.

Šteta počinjena napadima dosiže 100 milijuna dolara.

Osam osumnjičenih se nalazi u pritvoru, dok se za troje vjeruje da su izvan Sjedinjenih Država.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙