FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Važna obavijest: ispravak vijesti HNA1842 "Pecek najavio aktivniji rad..."

ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Molimo korisnike da u vijestiHNA1842 "Pecek najavio aktivniji rad Kluba HSS-a u Hrvatskom saboru"pretposljednji odlomak isprave tako da umjesto "...neće davati ukoncesiju" napišu "...ĆE se davati u koncesiju".
ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA1842 "Pecek najavio aktivniji rad Kluba HSS-a u Hrvatskom saboru" pretposljednji odlomak isprave tako da umjesto "...neće davati u koncesiju" napišu "...ĆE se davati u koncesiju".

Ispravljenu vijest objavljujemo u cijelosti:

Pecek najavio aktivniji rad Kluba HSS-a u Hrvatskom saboru

ZAGREB, 24. siječnja (Hina) - Novi čelnik Kluba zastupnika HSS-a Željko Pecek najavio je danas aktivniji rad i jače pozicioniranje Kluba u Hrvatskom saboru, posebno kroz predlaganje zakonskih rješenja vezanih uz poljoprivredu i obrt.

Pecek je na konferenciji za novinare kazao da je nakana Kluba u iduća dva tjedna u saborsku proceduru uputiti više zakonskih prijedloga nego je to HSS činio u zadnje dvije godine.

Ti će se zakoni, odnosno zakonske izmjene, uglavnom odnositi na poljoprivredu, s, kako je rekao, posebnom osjetljivošću prema obrtu i poduzetništvu, regionalnom razvoju i decentralizaciji, te srednjem građanskom sloju kojega, kaže, više i nema.

Nakana je HSS-a i ojačati ulogu Hrvatskog sabora kako, smatra Pecek, više ne bi imao podređenu ulogu u odnosu na Vladu, te promijeniti praksu da neki zakonski prijedlozi, poput onog o 0,0 promila, godinu i pol čekaju na raspravu.

Istaknuo je da HSS ne želi 'toplo-hladne' odnose s vladajućim HDZ-om u Saboru, da će podržati dobre, a kritizirati loše Vladine zakone.

Upitan koja to parlamentarna stranka ima 'toplo-hladne' odnose, Pecek je spomenuo HSP, rekavši da je ta stranka samo "pro forme u oporbi", da često u Saboru ide na ruku HDZ-u kada je potreban kvorum za izglasavanje zakona.

"S posebnim ćemo interesom pratiti pozicioniranje HSP-a u Saboru jer njihovo pravilno pozicioniranje može svima pomoći u kvalitetnijem radu Sabora", kazao je.

Izvijestio je da je Klub HSS-a u proceduru uputio četiri, a planira još tri zakonska prijedloga.

O jednom od njih, prijedlogu zakona o poljoprivrednoj komori, govorio je Božidar Pankretić, rekavši da bi osnivanje komore uvelike pomoglo u promicanju, zaštiti i zastupanju interesa poljoprivrednih gospodarstvenika i ribara.

Pankretić se osvrnuo i na jučerašnju izjavu premijera Ive Sanadera da će se državno zemljište davati u koncesiju.

Kazao je kako iskreno vjeruje da premijer nije mislio na državno poljoprivredno zemljište koje, kaže, mora pripasti obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, a nikako se ne davati u koncesiju tvrtkama.

Uredništvo Hine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙