FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospić: zeleni o zaštiti rijekeLike

GOSPIĆ, 24. siječnja 2006. (Hina) - U sklopu projekta zaštite prirodnihvrijednosti širega velebitskog područja Zelena je akcija u Gospićupriredila seminar "Održivo upravljanje i zaštita rijeke Like".
GOSPIĆ, 24. siječnja 2006. (Hina) - U sklopu projekta zaštite prirodnih vrijednosti širega velebitskog područja Zelena je akcija u Gospiću priredila seminar "Održivo upravljanje i zaštita rijeke Like".

Zelena akcija se zauzima da se poriječje Like, do sada nedovoljno istražene, djelotvorno zaštiti kao rječni ekosustav, važan za Ličko-senjsku županiju i Hrvatsku.

"Planom upravljanja treba utvrditi mjere koje će omogućiti održivi razvoj u poriječju Like koja u turističkoj djelatnosti može postati posebno vrijednim biološkim područjem", istaknula je u ime Zelene akcije Irena Popović.

Projekt izgradnje HE Senj II. na rijeci Lici Zelena akcija smatra lošim, jer ta rijeka zaslužuje bogatiju budućnost.

Stoga pri razmatranju tog projekta treba dobro procijeniti iskorištenost njezinih mogućnosti na druge načine kako bi se razvojem brdsko-planinskog turizma lokalnom stanovništvu omogućilo da tu ostane i normalno živi, stajalište je Zelene akcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙