FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kit Temzom doplivao do Londona, prvi puta od 1913.

ZAGREB/LONDON, 20. siječnja 2006. (Hina) - Mali kit doplivao je u petakrijekom Temzom do središta Londona, prvi puta od 1913. godine,privukavši mnoštvo promatrača koji su zakrčili i zaustavili promet,javljaju agencije.
ZAGREB/LONDON, 20. siječnja 2006. (Hina) - Mali kit doplivao je u petak rijekom Temzom do središta Londona, prvi puta od 1913. godine, privukavši mnoštvo promatrača koji su zakrčili i zaustavili promet, javljaju agencije.

No kako se kit dva puta gotovo nasukao prije no što je ipak s plimom uspio naći dublje vode, rasle su i zabrinutost kao možda neće preživjeti.

Kada je kit zapeo u pličini u blizini mosta Chelsea troje promatrača potrčalo je u rijeku pomoći. Kit se, međutim, ubrzo ponovno nasukao te je još više ljudi skočilo u vodu kako bi mu pomogli isplivati.

"Trenutno sam vrlo zabrinuta za sigurnost životinje posebice ako se poveća promet brodova rijekom", rekla ja Laila Sadler, znanstvenica pri organizaciji za zaštitu životinja RSPCA. "Već se jasno vidi da je dezorijentiran", dodala je.

Sadler je rekla da će se kita poticati da otpliva nizvodno prema moru te da stručnjaci pripremaju planove za slučaj da s ponovno nasuka.

Ronioci britanske skupine za spašavanje života u moru bili su pripravnosti pomoći ako će biti potrebno i pozvali su ljude da se ne guraju oko životinje.

Svjedoci su rekli da je bio dug 5 do 8 metara a neki su izjavili da se u vodi mogla vidjeti krv.

Kit je posljednji put u Temzi viđen 1913. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙