FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki LS: neprihvatljivo poskupljenje komunalnih usluga

OSIJEK, 24. siječnja 2005.(Hina) - Predsjednik Liberalne stranke (LS) iosječki gradski vijećnik Zlatko Benašić izjavio je danas u Osijekukako je ta stranka pokrenula inicijativu da Gradsko vijeće raspravljao nedavnu poskupljenju komunalnih usluga, koje smatraneprihvatljivim.
OSIJEK, 24. siječnja 2005.(Hina) - Predsjednik Liberalne stranke (LS) i osječki gradski vijećnik Zlatko Benašić izjavio je danas u Osijeku kako je ta stranka pokrenula inicijativu da Gradsko vijeće raspravlja o nedavnu poskupljenju komunalnih usluga, koje smatra neprihvatljivim.

Na konferenciji za novinare Benašić je ocijenio kako su obrazloženja nekih gradskih čelnika te odluke neozbiljna i neodgovorna te kako "zbog dezinformacije o nužnosti povišenja cijena komunalnih usluga" LS traži "ostavku gradonačelnika ili smjenu direktora koji daju takve izjave".

Član Središnjeg odbora LS-a Vladimir Bučević ustvrdio je kako grad Osijek i komunalno poduzeće "Unikom" ne provode Zakon o otpadu, koji propisuje da se odvoz smeća ne naplaćuje po četvornom metru površine, nego po količini i svojstvu otpada. Dodao je da je udio ambalažnog u ukupnu otpadu oko 40 posto pa je cijene trebalo smanjiti, a ne povisiti. Tako se sustavno pljačka gradsko gospodarstvo, smatra Bučević.

Benašić je kazao kako se nakon sabora ujedinjenja HSLS-a i LS-a, koji je najavljen za 11. veljače u Zagrebu, po ugovoru o ujedinjenju, u roku od mjesec dana treba odlučiti o izbornim skupštinama općinskih, gradskih i županijskih organizacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙