FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Angela Merkel doputovala u Pariz na razgovore sa Chiracom

VERSAILLES, 23. siječnja 2006. (Hina/DPA) - Njemačka kancelarka AngelaMerkel doputovala je u ponedjeljak na razgovore s francuskimpredsjednikom Jacquesom Chiracom u Versaillesu.
VERSAILLES, 23. siječnja 2006. (Hina/DPA) - Njemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je u ponedjeljak na razgovore s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom u Versaillesu.

Očekuje se da će razgovori, 25. u okviru takozvanih neformalnih bilateralnih summita, biti usredotočoni na europska pitanja i krizu u vezi iranskog nastavljanja programa obogaćivanja urana.

Chiracov je ured rekao da će dvoje čelnika posebnu pozornost posvetiti na dva dolazeća summita EU-a koji će se održati pod austrijskim predsjedanjem, gospodarski i socijalni summit u ožujku te summit o širenju EU-a i ustavnoj povelji EU-a, koji će se održati kasnije tijekom godine.

Susret između Chiraca i Merkelove, drugi otkako je njemačka kancelarka u studenom preuzela dužnost, dolaze u vrijeme kada se čini da se tradicionalni bliski odnosi Pariza i Berlina narušavaju.

Jedan je od razloga neslaganje glede budućnosti ustava EU-a koji je Francuska odbacila na referendumu a Njemačka prihvatila glasovanjem u parlamentu.

Uz to kancelarka Merkel nije prihvatila francuska traženje da se europski PDV za restorane snizi s 19,6 na 5,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙