FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina i Saudijska Arabija potpisale sporazum o suradnji

PEKING , 23. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Kineski dužnosnici idužnosnici Saudijske Arabije u ponedjeljak su potpisali sporazum oproširenju suradnje na području naftne, rudarske i plinske industrije,a saudijski kralj Abdullah bin Abdulaziz istodobno je razgovarao skineskim predsjednikom Huom Jintaom, izvijestili su službeni izvori.
PEKING , 23. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Kineski dužnosnici i dužnosnici Saudijske Arabije u ponedjeljak su potpisali sporazum o proširenju suradnje na području naftne, rudarske i plinske industrije, a saudijski kralj Abdullah bin Abdulaziz istodobno je razgovarao s kineskim predsjednikom Huom Jintaom, izvijestili su službeni izvori.

Dvojica čelnika prisustvovala su potpisivanju još nekoliko sporazuma koji se odnose na ekonomsku, trgovinsku i tehničku suradnju između dviju zemalja.

Hu i Abdullah raspravljali su i o "važnijim regionalnim i međunarodnim pitanjima", objavila je državna televizija ne iznoseći pojedinosti. Ranije je najavljeno da će dvojica čelnika tijekom susreta u Pekingu razgovarati o aktualnim pitanjima poput Iraka, Irana, palestinskom pitanju i globalnoj borbi protiv terorizma.

Posjet kralja Abdullaha Kini prvi je posjet jednog saudijskog kralja toj zemlji otkad su dvije zemlje 1990. uspostavile diplomatske odnose.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙