FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Masna mrlja na Dravi kod Osijeka

OSIJEK,23. siječnja 2006.(Hina) - Masna mrlja, promjera desetak metara,koja se jučer poslijepodne pojavila na Dravi kod Osijeka danas se višene vidi jer se razlila i otišla je prema Dunavu, doznaje se uHrvatskim vodama
OSIJEK,23. siječnja 2006.(Hina) - Masna mrlja, promjera desetak metara, koja se jučer poslijepodne pojavila na Dravi kod Osijeka danas se više ne vidi jer se razlila i otišla je prema Dunavu, doznaje se u Hrvatskim vodama

Nažalost, rekao je državni vodopravni inspektor Marijan Halvaks, čiji su djelatnici zajedno s djelatnicima Hrvatskih voda i policijom još jučer izišli na teren, nisu uspjeli utvrditi odakle je došlo onečišćenje Drave.

Masna mrlja pojavila se u jednoj uvali kod Pampasa, gdje su usidreni tegljači, no onda se pokrenula i razlila Dravom. Premda nije riječ o velikom onečišćenju opasnom za riblju i ostalu populaciju u vodi, "ni jedna ugroza nije dobra", rekao je Halvaks.

Predstavnici Saveza športskih ribolovnih udruga Osječko-baranjske županije izražavaju nezadovoljstvo čestim onečišćenjem Drave i Dunava, te ističu kako su velik problem brodovi koji plove rijekama i nezakonito ispuštaju masni otpad i slično. Ističu potrebu pojačanog nadzora inspekcijskih službi na vodi i sankcioniranja počinitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙