FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen talijanski "kralj žita"

RIM, 11. siječnja 2006. (Hina/APA) - Talijanski poduzetnik FrancescoCasillo, jedan od najvećih uvoznika žita u Europi, uhićen je u srijeduu svom rodnom gradu Bariju na temelju optužbi da je iz Kanade uvezaopšenicu zagađenu kancerogenim supstancama.
RIM, 11. siječnja 2006. (Hina/APA) - Talijanski poduzetnik Francesco Casillo, jedan od najvećih uvoznika žita u Europi, uhićen je u srijedu u svom rodnom gradu Bariju na temelju optužbi da je iz Kanade uvezao pšenicu zagađenu kancerogenim supstancama.

Istražitelji tvrde da je Casillo znao da je pšenica zagađena opasnim okratoksinom, zbog čega ju je kupio po vrlo niskoj cijeni, a kako bi je mogao preprodati, falsificirao je dokumente.

Casillovo uhićenje izazvalo je bijes u Italiji pa je ministar poljoprivrede Gianni Alemanno zatražio oštriju kontrolu na europskoj razini kako bi se zaštitila kvaliteta prehrambenih namirnica. Udruženje proizvođača tjestenine tvrdilo je da su njihovi proizvodi potpuno sigurni.

U Italiji jača zabrinutost zbog moguće prisutnosti otrovnih supstanci u prehrambenim namirnicama nakon što je u studenom prošle godine izbio skandal oko onečišćenja dojenačkog mlijeka tintom iz pakiranja. Nakon tog otkrića četiri su europske zemlje, uključujući Italiju, Francusku, Španjolsku i Portugal, povukle s tržišta Nestleovo mlijeko za dojenčad. U Italiji je zaplijenjeno čak 30 milijuna litara tog mlijeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙